gazon natural
terenuri sportive cu gazon natural

terenuri

Reabilitare terenuri sportive cu gazon natural

Investind în teren, investiţi în performanţă.

Reabilitarea sau renovarea vizează acele terenuri sportive acoperite cu gazon natural, deja existente dar ale căror caracteristici tehnico-constructive nu mai corespund normelor şi regulamentelor sportive în vigoare, tendinţelor şi soluţiilor actuale în materie de construcţie şi întreţinere şi/sau cerinţelor sportivilor şi cluburilor în drumul lor spre performanţă.

Reabilitarea urmăreşte totodată şi eficientizarea activităţii de întreţinere a terenurilor atât sub aspectul obţinerii şi menţinerii unei înalte calităţii a suprafeţelor cât şi sub aspectul menţinerii unui just echilibru în raportul calitate-preţ.

Reabilitarea implică refacerea totală sau parţială a terenului sportiv, pentru aducerea lui la standarde actuale, apt să ofere condiţii optime desfăşurării activităţilor de pregătire şi a competiţiilor sportive.

În funcţie de situaţia terenului, de cerinţele Regulamentelor şi de preferinţele şi posibilităţile clientului, renovarea poate implica, într-o măsură mai mare sau mai mică, următoarele tipuri de acţiuni: redimensionarea şi/sau repoziţionarea terenului, realizarea sau înlocuirea sistemului de drenaj şi/sau a instalaţiei de irigaţie automatizată ori a instalaţiei de degivrare a terenului, implementarea de sisteme de monitorizare a gazonului, refacerea sau înlocuirea stratului suport, refacerea planeităţii terenului, refacerea / înlocuirea stratului de gazon natural prin însămânţare „în situ” sau prin montarea de rulouri de gazon. Acest proces de înnoire poate implica şi diverse accesorii sportive aferente terenului precum şi dispozitive destinate procesului de întreţinere a acestuia (sisteme de ventilaţie la nivelul gazonului, de iluminat pentru fotosinteză, etc.).

Cluburile sportive au conştientizat nevoia de a avea terenuri de buna calitate, la standarde moderne, pentru a putea concura cu şanse reale cu ceilalţi competitori.

Pentru stabilirea soluţiilor adecvate şi pentru implementarea lor cu succes, este necesar să beneficiaţi de un suport tehnic adecvat din partea unor profesionişti recunoscuţi pentru realizările lor.

La meniu